De sprekers

Afbeelding spreker

Keynote Jan Kees de Jager

Jan Kees de Jager behaalde een bachelor bedrijfskunde aan de Universiteit Nyenrode en drie masterdiploma’s aan de Erasmus Universiteit Rotterdam: bedrijfseconomie (cum laude), sociologische economie en Nederlands recht. Daarnaast startte hij met een studievriend het internetbedrijf ISM eCompany. Na zijn bijdrage aan het Innovatieplatform richtte hij zich als Staatssecretaris van Financiën op het stimuleren van ondernemerschap, vereenvoudigen van belastingen en vergroenen van het fiscale stelsel. Vervolgens stond hij als Minister van Financiën met de eurocrisis en lastige economische omstandigheden midden in de storm. Zijn politieke periode sloot hij af met het ‘Lenteakkoord, waarin een groot aantal bezuinigingen werd afgesproken om te voldoen aan de zogenoemde 3% norm van de Europese Unie. Bij zijn afscheid in november 2012 was hij verreweg de populairste minister en werd hij actief als parttime adviseur van ISM eCompany en zelfstandig ondernemer. In september 2014 is hij een nieuwe uitdaging aangegaan als lid van de Raad van Bestuur van KPN, waarin hij vanaf november van dat jaar de positie van Chief Financial Officer vervult.

Afbeelding spreker

Evelien Bras – Novel-T

Evelien Bras is lid van het managementteam bij Novel-T. In haar rol richt zij zich op het stimuleren van innovatieve bedrijvigheid en het ondersteunen van de ondernemers, de koplopers, van morgen. Vanuit haar achtergrond van Business Innovation Director bij Thales is Evelien bekend in het speelveld van innovatie en ondernemerschap. In haar rol als voorzitter van de BOOST kopgroep, een innovatieprogramma van Oost NL en Novel-T samen, maakte zij zich al sterk voor innovatie binnen de maakindustrie. “Mijn ervaring leert dat innovatie pas succesvol kan zijn als zowel techniek en markt er klaar voor zijn. Of de relevantie ervan zien. Ik ben gedreven om bij te dragen aan de implementatiekracht van de regio!”
Afbeelding spreker

Lucien Perizonius – Voorzitter Verenigde Maakindustrie Oost

Lucien Perizonius is voorzitter van de VMO, in 2011 uitgeroepen tot ondernemer van het jaar en een bruggenbouwer pur sang. Als ondernemer is hij actief en resultaatgericht en altijd op zoek naar uitdagingen. Na succesvol zijn eigen bedrijf gerund te hebben, stelt hij nu zijn kennis en ervaring beschikbaar om anderen te helpen. De maakindustrie is belangrijk voor (Oost)Nederland. De VMO (Verenigde Maakindustrie Oost) zet zich om de maakindustrie verder te versterken, door bedrijven te ondersteunen en van elkaar te laten leren op de thema's Smart Industrie, Innovatie, Export en Human Capital. Informatie over de vmo kunt u vinden op www.vmo.nl.

Afbeelding spreker

Jules Coenen – Algemeen Directeur DBI Container Services

Jules Coenen is algemeen directeur bij DBI Container Services. DBI is een totaaldienstverlener in de boven- en ondergrondse afvalcontainermarkt.

Afbeelding spreker

Cor de Best – Directeur bij Van Lente Systeemintegratie B.V.

Cor de Best is sinds 2003 directeur bij van Lente Systeemintegratie B.V. in Deventer. Van Lente Systeemintegratie B.V. is actief als systeemintegrator in de industriële automatisering. De aanwezige kennis en ervaring in het bedrijf wordt dagelijks ingezet onder het bedrijfsmotto Samen Denken, Samen Doen.

Afbeelding spreker

Peter Langela – Novel-T

Peter Langela is high-tech ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente en Novel-T. Hij houdt zich bezig met de praktische toepassing van blockchain, IoT en big data. In zijn presentatie zal uit ingaan op de mogelijkheden van deze nieuwe technologie aan de hand van praktische voorbeelden uit de maakindustrie.

Afbeelding spreker

Erik Ekkel – IT Directeur bij Ahrma

Erik Ekkel is zijn cariere begonnen bij Phlips daar heeft hij vele functie’s vervuld (van product management tot aan business development op het gebied van Interactieve CD’s en DVD’s, WEB en IP-TVen Wireless Home Networking. Vervolgens heeft hij een eigen bedrijf opgericht rondom draadloze weegschalen en bloeddrukmeters. Nu is hij bij Ahrma verantwoordelijk voor alle IT rondom de slimme pallets.
Afbeelding spreker

Hans Laagland – Manager Digital Construction Witteveen+Bos

Hans Laagland werkt sinds 1992 bij Witteveen+Bos. Hij geeft leiding aan de groep digital construction.. Witteveen+Bos levert advies- en ingenieursdiensten voor projecten in de sectoren water, infrastructuur, milieu en bouw. Typerend voor onze werkwijze is de multidisciplinaire projectaanpak.  In de samenwerking met andere partijen brengen ze topkennis van binnen en buiten de organisatie bijeen.

Afbeelding

Danielle Wolfs - Marketing Manager AXA Bike Security

Danielle Wolfs is binnen AXA Stenman verantwoordelijk voor de marketing van AXA Bike Security. Al meer dan 115 jaar stelt AXA alles in het werk om fietser en fiets optimaal te beschermen. Onze ingenieurs vertalen de laatste wensen en ontwikkelingen in gebruiksvriendelijke producten. Van sloten en verlichting tot elektronische oplossingen. Zodat iedereen veilig en vertrouwd op pad kan gaan met zijn fiets.

Afbeelding

Mark van Breukelen – Commercieel Directeur bij Stiho B.V.

Vanuit zijn rol als commercieel directeur werkt Mark aan de bouw van een klantgerichte organisatie. Dit sluit aan bij het doel van Stiho om de organisatie om te vormen naar een omnichannel organisatie, waarbij de klanten onbezorgd en efficiënt kunnen bouwen.
Via verschillende formules (Stiho, Giebels, Baars & Bloemhoff en Bouwmaat) levert de Stiho Groep materialen, gereedschappen, diensten en advies aan bouwers en andere professionele verwerkers van hout, plaat- en bouwmaterialen in Nederland. De Stiho Groep spant zich in om het bouwproces van de klant te versnellen en het bouwresultaat van de klant te verbeteren.